Wij gaan verhuizen naar www.avspiritlelystad.nl

DE TRAINERS

Nieuw: Brian Slijngard  Trainer (Junioren)

Zwangerschapsverlof Elske Warners

We verwelkomen twee nieuwe trainers bij de pupillengroep. Het zijn 'oudgedienden' van Spirit, Roy en Sander Pfaff, dus wellicht bij velen bekend. Zij zullen Elske vervangen, want zij gaat straks genieten van haar welverdiende zwangerschapsverlof. Roy en Sander, (weer) van harte welkom, we zijn blij met jullie inzet. Elske heb een goede tijd en geniet er van!

 

 

-------------------------------------------------------------2012------------------------------------------------------------------                                         

Hoi allemaal,

Ik ben Colin en ik ben 20 jaar. Toen ik 8 was ben ik begonnen met atletiek bij spirit. Ik heb bij de pupillen altijd fanatiek aan meerkampen meegedaan, maar mijn favoriete onderdelen waren hoogspringen en de 1000 meter. Ik genoot altijd erg van de pupillencompetitie en de crosscompetitie. Ik en mijn team waren erg fanatiek en ons beste resultaat was een 3e plaats in de regiofinale van de pupillencompetitie. Toen ik naar de junioren ging kreeg ik last van een knieblessure. Ik moest stoppen met atletiek tot ik uitgegroeid was. Zo’n 6 jaar later, toen ik 18 (en uitgegroeid) was wist ik niet hoe snel ik bij Spirit moest terugkomen. Sindsdien richt ik me zelf vooral op de midden- en lange afstanden (800 – 5000 meter).

Daarnaast geef ik nu zo’n anderhalf jaar training aan de pupillen van Spirit. Ik doe dit vooral omdat ik het leuk vind om met kinderen en sport bezig te zijn. En ik vind het supergezellig met alle atleten en andere trainers. Ik begon met training geven bij de B-pupillen en ben na een halfjaar gezellig met de groep meeverhuist naar de A-pupillen. Ik vind zelf natuurlijk dat ik de leukste en gezelligste groep heb, maar dat zullen de andere trainers ook wel over hun eigen groep zeggen. Sinds een paar weken train ik samen met Jilles ook een speciale MiLa-groep (Middenlange Afstand) voor junioren. We hopen dat de junioren die hieraan meedoen snel vooruitgaan, maar vooral dat ze het leuk vinden.

Naast alle drukte op de atletiekbaan studeer ik aardwetenschappen aan de universiteit in Amsterdam. Hier leer ik alles over aardbevingen, vulkanen, klimaatverandering en nog veel maar. Na mijn studie wil ik misschien aardrijkskundeleraar worden. Ook dan wil ik graag atletiektraining blijven geven, want dat blijft een van de leukste dingen die er is.

Mijn naam is Jilles Warmer en ik ben 18 jaar.

Ik zit inmiddels in het tweede jaar van het ROC, waar ik de opleiding bedrijsadministrateur volg. Hierna wil ik doorgaan met HBO Accountancy, en doorleren tot AA (administratie-accountantconsultant)

Naast mijn studie vind ik het belangrijk om voldoende te sporten.

Ik ben daarom ook actief als atleet op de midden- en lange afstand.

Als trainer sta ik voor de mini-, C- en B pupillen. Dat doe ik samen met Elske en Frida.

Ik ben nu ongeveer twee jaar trainer en ik vind het nog steeds hartstikke leuk!

Ik vind het leuk om mijn kennis over te dragen aan de pupillen. Het enthousiasme dat de kinderen laten zien, motiveert mij enorm. Daarom is een training voor mij pas ook klaar als iedereen tevreden is!

Over een paar jaar ben ik zeker nog bij Spirit betrokken. Niet meer als assistent trainer, maar als zelfstandig trainer die schema's kan maken voor de groep.

Mocht u meer vragen hebben over mij, dan kunt u mij altijd aanspreken voor of na de training.

Ik ben Patrick Fransman, 27 jaar en woonachtig in Lelystad.

In 1992 ben ik lid geworden van AV Spirit en heb daar altijd met veel plezier getraind.

Vanaf 2004 geef ik zelf training aan de jeugd van Spirit. De belangrijkste redenen dat ik alweer zo lang trainingen verzorg, zijn het enthousiasme en fanatisme van de jeugd. In mijn werk als fysiotherapeut zie ik dagelijks hoe belangrijk sport en bewegen voor de ontwikkeling van ons lichaam is. Ik vind het dan ook geweldig om een grote groep kinderen bij elkaar met atletiek bezig te zien. Ik geef dan ook nog steeds met veel plezier en enthousiasme trainingen en hoop dit nog lang op de jeugd over te breng en!

Hoi allemaal,

Ik ben Elske Warners en ben 29 jaar oud. Ik ben moeder van Tim, één van de pupillen die ik trainen geef. In het dagelijks leven werk ik bladmanager en redacteur bij een communicatiebureau en ben ik druk met mijn gezinsleven.

Daarnaast geef ik sinds een jaar met veel plezier training. Op dinsdag en donderdagavond train ik samen met Frida, Jilles en Jordi de mini-, C- en B pupillen. En sinds de herfstvakantie geef ik op donderdagavond ook trainen aan de junioren samen met Marco en Dave.

Met atletiek ben ik opgegroeid. Vanaf mijn vijfde tot mijn zeventiende heb ik zelf fanatiek getraind en aan wedstrijden meegedaan. Meerkamp deed ik dan het liefst. Helaas moest ik om medische redenen stoppen. In de jaren die volgde miste ik de gezelligheid en de sport en bleef ik nog geregeld naar de baan komen. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Toen mijn zoon besloot dat hij na het behalen van zijn zwemdiploma aan atletiek wilde gaan doen, nam ik de beslissing om de sport ook weer op te pakken, maar dit keer als trainer.

Het is geweldig om de atleten nu mee te geven wat ik geleerd heb en hen lol en plezier te zien maken. Ik hoop dat ik hen net zo’n leuke tijd bij AV Spirit kan geven als ik altijd heb gehad en de liefde voor de sport mag doorgeven.

Mijn naam is Marco van Drunen. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters (12 en 6). Ik
train de CD-junioren.
Toen mijn dochter een tijdje op atletiek zat, wilde ik de toenmalige trainers
helpen op de technische nummers. Zelf trainde ik in mijn jeugd ook bij AV Spirit
en ben toen 2 x Nederlands kampioen discuswerpen geweest en 3e van Nederland bij
speerwerpen. Zodoende wist ik nog wel het een en ander van de techniek af.
Vrijwel meteen daarna vertrokken er 2 trainers en ben ik training gaan geven.
Eerst trainde ik de B,C en minipupillen, daarna 2 jaar de A-pupillen en
halverwege het 2e jaar ben ik ook de CD-junioren gaan trainen.
In hetzelfde jaar kreeg ik de kans om trainerscursus niveau 2 te gaan volgen en
hiervoor heb ik mijn diploma gehaald. Inmiddels waren er toen weer voldoende
trainers voor alle groepen en heb ik de keuze gemaakt alleen de CD-junioren te
gaan trainen. Dit kwam ook doordat ik verder ging met trainerscursus niveau 3,
waarvoor ik moest kiezen tussen junioren en pupillen.
Junioren zijn leuk om te trainen, omdat ik vind dat ik hen kan motiveren het
beste uit zichzelf te halen. Zij leren van mij en ik leer van hen (al is dat
niet altijd op atletiekgebied!).
Ik probeer vernieuwend te blijven door steeds naar andere trainers of trainingen
te kijken. Door trainingen goed voor te bereiden, probeer ik elk van mijn
atleten zijn of haar niveau te laten verbeteren.
Ik hou van orde in mijn groep, stel duidelijke regels, maar sta voor iedereen
klaar die dat nodig heeft. Ik geniet ervan als bij wedstrijden het beste in mijn
atleten naar bovenkomt, soms in prestatie (een nieuw PR), soms in gedrag en
motivatie.
Sommigen denken dat ik elke dag in oranje loop, omdat ik vaak op de atletiekbaan
te vinden ben, maar ik ben er trots op dat ik zo'n groep atleten mag trainen.