Wij gaan verhuizen naar www.avspiritlelystad.nl

Clubkampioenschappen!!  2014

Beste ouders en atleten,

Na enig beraadslagen zijn wij tot de conclusie gekomen dat het eeuwig zonde is als de clubkampioenschappen dit jaar niet kunnen doorgaan. Daarom hebben Marco en ik het initiatief genomen om dit toch te organiseren op vrijdag 3 oktober en zaterdag 4 oktober 2014. Met de hulp van Koen van Gelder hopen wij er ook dit jaar weer een gezellige wedstrijd van te maken. Het is wat kortdag, maar wij verwachten toch een grote opkomst onder de jeugd.

Het programma zal er als volgt uitzien:

Een zevenkamp voor de junioren en senioren op vrijdagavond 3 oktober en zaterdag 4 oktober.

Een driekamp en een lange afstand voor de pupillen op zaterdag 4 oktober.

Een 3 kilometer en een 5 kilometer voor de lange afstandslopers op zaterdag 4 oktober.

Inschrijven kan via: wedstrijdsecretariaat@avspiritlelystad.nl. Vermeld daarbij even je naam en geboortedatum, zodat Danielle weet wie je bent en in welke groep je hoort.

Om de wedstrijd zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij nog wel enige hulp nodig. Wij zoeken nog mensen voor:

Vrijdag 3 oktober:
- enkele mensen die vanaf ongeveer 18.00 willen helpen bij het klaarzetten van alle spullen.
- enkele mensen die de jury willen ondersteunen met harken, ballen etc halen, even een koffie rondje doen, jurylijsten lopen.

Zaterdag 4 oktober:
- mensen die willen helpen bij het klaarzetten van alle onderdelen
- mensen die willen helpen opruimen
- ondersteuning van de jury, zoals op vrijdagavond.

Vele handen maken licht werk, dus als je een uurtje over hebt, dan zijn wij dankbaar als je komt helpen! Ook deze aanmeldingen kunnen naar wedstrijdsecretariaat@avspiritlelystad.nl.

Wij hebben er veel zin en zijn enthousiast. Wij hopen dat jullie dat ook zijn en we veel ouders en atleten zien op 3 en 4 oktober.

Met vriendelijke groet,

Marco van Drunen en Elske Warners

NIEUWS

                    Spelletjes dag bij av Spirit zeer geslaagd!!

Zaterdag ochtend 29-03-2014 was het eindelijk zover ! Na goed overleg en de nodige gesprekken om het spelprogramma in elkaar te zetten is het de activiteitencommisie gelukt om er een hele mooie dag van te maken. Lees hieronder het ingezonden verslag van Gwendolyn van Drunen:

                                                                               Spelletjesdag

Zaterdag was er speletjesdag. Het was bij spirit. Ik zat bij Joep, Kaoetar, Coen, Janiek, Rik en Jeemuel. Als irste gingen we nurf gojen. Dat was leuk. Ik hat tien punten. Snoephapen dat was lasteg zonder bril. Zakloopen dat was leuk en eierloopen dat was een beetje leuk. Spijkerpoepen bij sander, het lukte! Toen gingen we eeten. We haden worstebrootjes. Blikgojen ik had er vier om. Dat was leuk. Toen ging ik komkommerhapen en de andren koekhapen. Ringwerpen was heeeeeeel moeilek. Het bijnaalaatste spel was waterpakoer. Dat was leuk. Toutreken was heeeeeeeeeeeel leuk. Wij haden gewonen van iedreen. Op het laatsten had wij drie eieren gekreegen van sjooklade.

Einden Gwendolyn

 

                    Mooie medailleoogst jeugd AV Spirit

View on http://www.flevopost.nl/

                Lisanne Brouwer Genomineerd voor Sporttalent 2013

 De genomineerden voor de Lelystadse Sportverkiezingen 2013 zijn bekend. Uit alle aanmeldingen heeft de jury in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportvrijwilliger, Sporttalent, Sportploeg en Sportveteraan drie kanshebbers voor de titels geselecteerd.

 Jeugdige kampioenen juichen op het podium

Bekendmaking winnaars Op vrijdagavond 17 januari 2014 worden de winnaars van de zes categorieën bekendgemaakt tijdens de Lelystadse Sportverkiezingen 2013 in het Agora Theater. Ook is er weer een feestelijke kampioenenparade met de Lelystadse jeugdkampioenen (zowel individueel als in teamverband) van 2013. De toegang tot de feestelijke en sportieve verkiezingsavond in de Agora is gratis. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom, de verkiezingen beginnen om 20.00 uur
 

Notulen algemene ledenvergadering van 9 december j.l.

12 december 2013

Notulen-algemene-ledenvergadering-9-12-2013.pdf
PDF – 59.6 KB 54 downloads

Lisanne verpulverd 35 jaar oud clubrecord

Zaterdag 23 November 2013 bij de Indoor van Phanos in Amsterdam heeft Lisanne Brouwer het 35 jaar oude record uit 1978 van Ingrid Vel op de 60m horden  verbroken. Het oude record  stond op 10.40s. (categorie Meisjes Junioren C). Lisanne liep in de series 9.62s en daarmee plaatste zij zich voor de Finale. Lisanne vond dat ze nog beter kon en liep dan ook een mooie Finale. Lisanne liep de 60m horden in 9.42s en behaalde met haar tijd de 3e plaats en een nieuw club record!

Filmpje van Sportunzipped -   Series en aansluitend de Finale: http://youtu.be/mgCCuXX7gHA

Algemene ledenvergadering maandagavond 9 december om 21:00 uur

Hierbij nodigt het bestuur van onze vereniging ieder (ere)lid uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering. Ter voorbereiding treffen jullie bijgaand de documenten aan die tijdens de vergadering aan de orde zullen komen. Alle leden (ook ouders/verzorgers van jeugdleden), trainers en juryleden worden van harte uitgenodigd deze vergadering bij te wonen.

Agenda-alv-09-12-2013.pdf
PDF – 58.8 KB 41 downloads
Verslag-ledenvergadering-van-AV-Spirit-op-3-juni-2013.pdf
PDF – 232.4 KB 39 downloads
Verslag-ledenvergadering-van-AV-Spirit-op-10-december-2012.pdf
PDF – 219.5 KB 35 downloads
Begroting-2014.pdf
PDF – 62.3 KB 39 downloads
Contributie-2014.pdf
PDF – 42.2 KB 35 downloads

Koffie tijdens de pupillentraining

Vanaf vandaag is er tijdens de training van de pupillen koffie en thee te koop. Voor 100 cent een vers bakje koffie met een plak zelfgemaakte cake. Of een bakje thee voor 50 cent. Alles wat we met de koffie, thee (en cake) aan geld ophalen wordt besteed aan de jeugd. Onderandere kunnen we hier de filmavond en spelletjesochtend mee bekostigen.

Baanwedstrijden in 2014 – Koen van Gelder stop

Het einde van het jaar nadert en AV Spirit kan terugkijken op een aantal mooie baanwedstrijden. We hebben dit jaar twee grote competitiewedstrijden georganiseerd voor de jeugd, daarnaast is er een clubkampioenschap geweest. Indien AV Spirit in 2014 wederom competitiewedstrijden wil gaan organiseren moeten we dit rond januari 2014 melden bij de Atletiekunie.

Belangrijk hierbij is dat Koen van Gelder heeft aangegeven dat hij de wedstrijden in 2014 niet meer gaat organiseren. Na jaren van intensieve betrokkenheid bij AV Spirit en de wedstrijdorganisatie heeft hij deze zomer besloten dat het tijd is dat iemand anders deze verantwoordelijkheid van hem over neemt.

Dit betekent dat een voorwaarde voor het organiseren van wedstrijden in 2014 is dat er iemand (of meerderen) komt die de verantwoordelijkheid voor de organisatie van deze grote jeugdwedstrijden op zich neemt. Koen wil hierin intensief assisteren en adviseren en trekt zeker niet zijn handen er vanaf. Belangrijkste is dat hij de eindverantwoordelijkheid in de voorbereiding en op de wedstrijddag niet meer wil nemen.

Als er mensen zijn die vinden dat Spirit ook in 2014 grote baanwedstrijden moet organiseren, en daarin een rol willen spelen, dan kunnen zij zich bij Koen melden. De voorkeur heeft het dat deze persoon vanuit de jeugd zelf (een ouder) komt omdat het in hoofdzaak jeugdwedstrijden betreft.

De beslissing van Koen heeft geen effect op de Wintercup, Zeebodemloop, Cycle Run, 5 km Baanwedstrijd en andere initiatieven waar hij zelf geen eindverantwoordelijkheid draagt.

E-mailadressen gevraagd in verband met nieuw systeem ledenadministratie

Sinds een half jaar heeft AV Spirit een nieuw systeem voor de ledenadministratie. Het nieuwe systeem wordt binnenkort direct gekoppeld met de Atletiekunie. Binnen het systeem staan ook de e-mailadressen opgenomen. Dit betekent dat informatie als rekeningen eenvoudig naar u toegestuurd kunnen worden. Ook voor de communicatie vanuit trainingsgroepen kan het handig zijn om te beschikken over een actueel e-mailadressen bestand. Wij hebben echter het idee dat wij van veel leden een oud of onjuist e-mailadres hebben. Wij willen hier graag een slag in maken.

Hoe weet u dat wij een oud e-mailadres hebben?
De factuur van kwartaal 2 en kwartaal 3 is per email verzonden. Indien u deze NIET ontvangen heeft dan hebben wij naar alle waarschijnlijkheid geen correct e-mailadres in onze administratie staan.

Verzoek is om in dit geval een mail met het correcte e-mailadres te versturen naar: ledenadmin@avspiritlelystad.nl

Alvast bedankt!

 

Crosscompetitie
 
Beste atleten en ouders,
Binnenkort begint het crossseizoen weer. De cross-competitie bestaat uit 3 wedstrijden en een eventuele crossfinale. Een crosswedstrijd vindt plaats buiten de baan en heeft een parcours dat meestal door bv. een bos loopt. De wedstrijd start over het algemeen vanaf 11:00. Dit jaar zijn de wedstrijden voor onze regio als volgt ingedeeld:
9 november 2013 AV Pijnenburg te Soest
11 januari 2014 AV Clytoneus te Woerden
1 februari 2014 AV Zeewolde te Zeewolde
Finale: 8 maart 2014 NOVA te Warmenhuizen
Wil je meedoen aan 1 of meer van de crosswedstrijden? Geef je dan op via wedstrijdsecretariaat@avspiritlelystad.nl 
Vermeld bij je aanmelding je volledige naam, je geboortejaar en Atletiek Unie-nummer (staat op je pasje) én natuurlijk aan welke wedstrijd(en) je wilt meedoen.
Om mee te mogen doen in de finale moet je aan minstens 2 wedstrijden meedoen en in de bovenste helft van het aantal deelnemers in jouw leeftijdscategorie eindigen. (zie www.tigch.nl/crosscompetitie)
N.B. Bij de crosscompetitie zitten alle atleten al in hun nieuwe leeftijdscategorie!! Bv geboortejaar 2002 is dan Djunior eerstejaars
 
Met vriendelijke groet, Daniëlle van Drunen, wedstrijdsecretariaat jeugd AV Spirit

Uitnodiging van RAGE voor deelname speciale heuveltraining voor hordenlopers

Heuveltraining voor hordenlopers             (Uitnodiging links boven)

Waarom?
Alleen trainen op omvang en intensiteit is niet meer voldoende in de top sport.
Variatie in trainingsmethodes is noodzakelijk.
Variatie verbetert, monotonie vermoeid!
Heuveltraining is zo’n gevarieerde trainingsvorm.

Met sportieve groet,

Ben Kersbergen
Secretaris Regio Atletiek Gooi en Eemland

Uitnodiging speciale crosstrainingen Regioatletiek Gooi en Eemland

Uitnodiging voor speciale crosstrainingen van Regioatletiek Gooi en Eemland dit najaar.
Een nieuwe stap op weg naar topsport in onze regio.

Ik hoop op vele aanmeldingen.    (Uitnodiging Links Boven)

Met sportieve groet,


Ben Kersbergen
Secretaris Stichting Regioatletiek Gooi en Eemland

 

Sponsor O&J Sport heeft vijf talentvolle jeugdleden in een nieuwe outfit gestoken. Het bijbehorende contract hiervoor werd door Jaap Millenaar namens O&J en Klaas Wierenga namens AV Spirit ondertekend. In zijn dankwoord benadrukte Klaas Wierenga dat ondanks de moeilijke  economische tijden O&J Sport een sportieve impuls heef gegeven.

vlnr: Elske Warners (trainer),Lisanne Brouwer C-Junior, Sanne v Drunen D-Junior, Youp Brouwer D-Junior, Jorrit Hildebrand D-Junior, Marco v Drunen (trainer) en Jaap Millenaar (O&J-Sport) niet aanwezig Elke Molenaar C-Junior.