Wij gaan verhuizen naar www.avspiritlelystad.nl

WEETJES en HANDIGE LINKS

Gedragregels av Spirit.doc
Word – 24.0 KB 38 downloads

Informatie pagina:

Wist je dat : Marco van Drunen op Zaterdag Extra trainingen geeft aan Junioren !! (vragen aan je trainer) Wist je dat : Vanaf de  junioren D je in de nationale ranglijst kan komen met je prestatie's Kijk op www.atletiekunie onder het kopje Atletiek dan statistieken en records

  WEETJES:    

                                 Meedoen aan Wedstrijden (Pupillen en Junioren)

Het is belangerijk dat:

Je enkel op het wedstrijdterrein bent als je deelneemt aan de wedstrijd. Spelen doe je altijd buiten het wedstrijdterrein (buiten het hek dus). Dat je niet zomaar de rondbaan oversteekt ,let speciaal ook op de finishzone. Binnen de afzettingen mag je niet komen. Je altijd ruim op tijd bent bij elk onderdeel. Overleg dit met je trainer. Je zelf de tijd in de gaten houdt. Je wordt nooit opgeroepen maar moet zelf zorgen dat je op tijd op het onderdeel bent. Vraag je trainer hoe laat je ergens moet zijn. Jij (en je ouders)aan wijzingen van de jury volgen. De jury is er op een wedstrijd voor de atleet (voor jullie), waardeer hem of haar en bedank altijd even als je klaar bent. Jij (en je trainer, ouders, etc.) niet vanuit de binnenzijde van de baan gaat aanmoedigen. Je mag nooit iemand vanaf de binnenzijde aanmoedigen en al helemaal niet meerennen!

Meedoen aan een onderdeel,

Looponderdelen:

Zorg dat je tijdig (ongeveer 10 minuten vooraf) aanwezig bent (ook bij de estafette). Je moet melden bij de "commissaris" van vertrek. Dit is de man of vrouw met de papieren die bij de start staat. Je startnummer altijd achterop zit behalve bij loopnummers langer dan 400meter. Ook bij hoogspringen mag je hem voorop doen (anders prikken je speldjes). Zorg dat je in clubkleding aan de start komt. Start niet vals!!!... en loop altijd door tot over de finish. Let op dat je in de goede baan staat en blijft...(sprint - in banen)-(600m of 1000m niet). Hinder geen tegenstanders.

Technische onderdelen:

Zorg dat je tijdig (ongeveer 20minuten vooraf) aanwezig bent. Je moet je eerst melden bij de aanwezige juryleden. Je mag alleen inspringen of inwerpen of instoten als de jury dat zegt. Tijdens de wedstrijd wacht je netjes op je beurt. De juryleden halen de kogels en ballen (Speer of discus*) op. Je komt nooit op het veld.

Maar bovenal maken we er altijd een leuke en gezellige dag van!!

Nog even wat "regeltjes": (ook voor trainers en ouders). Ook bij pupillen volgen we gewoon de regels!! De jury zal wel proberen dat er een geldige poging komt.

Kogelstoten: #Stap altijd achteruit in de ring. Dit mag pas nadat de kogel op de grond is gekomen. #Je moet de kogel echt stoten niet gooien. #Stoot de kogel binnen de lijnen. #Kom niet op/over de balk. Er tegenaan mag wel.

Balwerpen:#Kom niet over de witte lijn heen. #Gooi altijd met 1 hand. #Gooi bovenhands. #Gooi binnen de lijnen. #Loop naar achteren weg.

Verspringen:#Spring voor de afzetbalk (of in het witte vak bij de pupillen) #Loop nooit door de bak terug. #Maak een echte sprongbeweging. Je mag wel met 1 been landen.

Hoogspringen:#Zet met 1 been af. # De lat moet altijd blijven liggen (ook als je al van de mat af bent). # Als je de mat niet aan raakt tijdens je "aanloop" mag je nog een keer springen.

Speerwerpen:* #Zie balwerpen. # De speer moet eerst met de punt de grond raken.

Discuswerpen:* #Stap altijd achteruit de ring. #Gooi de discus geheel binnen de lijnen. #Raak tijdens de poging nooit (ook niet aan de achterzijde) de bovenzijde van de ring aan.

 * Alleen voor Junioren